Hírek

Content Viewer

Created on: 09. May 2022

SMART projektek térgazdasági szerepe a hazai járásokban

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vidékfejlesztés és Fenntartható Gazdaság Intézet Tudományos Diákkörének szervezésében 2021. december 9.-én megvalósult a „smart projektek térgazdasági szerepe a hazai járásokban” című hallgatói konferencia, ahol a vidékfejlesztési agrármérnök alapszakos hallgatók mutatták be kutatási eredményeiket.

A személyes jelenléttel megtartott konferencián a hallgatók színvonalas, remekül kivitelezett és szerkesztett prezentációk segítségével mutatták be eredményeiket.

A megnyitón Némediné Dr. Kollár Kitti docens asszony rámutatott, hogy milyen fontos egy település, vagy térség számára, hogy milyen minőségi fejlesztések valósulnak meg területén. A települések népesség megtartó képességét erőteljesen növelni tudják a SMART projektek, melyek szerencsére egyre gyakrabban megtalálhatóak a városi és a vidéki térségekben egyaránt.

A szakmai előadásokkal bemutatkozó 5 vidékfejlesztési agrármérnök hallgató: Égel Olivér, Fehér László, Baranyai Karola, Filus Sarolta és Pongrácz Zsófia, hazánk egy-egy járásának SMART projektjeit mutatta be az érdeklődők számára a MATE Szent István Campusán Gödöllőn.

Valamennyi előadás nagy sikert aratott a jelen levő hallgatók és kollégák között. Az előadásokat szakmai megbeszélés, a témákról történő értekezés követte.

A konferencia szervezését az NTP-HHTDK-20-0053 " SZIE GTK Tudományos Diákköri tevékenysége 2020/21. tanévben" projekt támogatta, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Tehetség Program támogat.

Leírás: EEM logo           Leírás: NTP logo ​​​​​​​