Bemutatkozás

ADSZT Bemutatkozás

Utolsó frissítés: 2022 február 14.

Az Agrárdigitalizáció és Szaktanácsadás Tanszék egyetemünk üzleti informatika jellegű tanszékeinek, valamint szaktanácsadási tanszékcsoportjának munkatársaiból jött létre azzal a céllal, hogy kiszolgálja a hazai agrárium digitalizációs fejlesztésének oktatási igényeit. A szaktanácsadással karöltve a tanszék kiemelt szerepet játszik a gazdálkodók formális és iskolarendszeren kívüli képzésében is.

Tanszékünk oktatási és kutatás tevékenysége a következő területek köré összpontosul: szaktanácsadási rendszerek, szaktanácsadási stratégiák, a szaktanácsadás hatékonyságának vizsgálata, az alkalmazható kommunikációs módszerek, az ismeret átadás és a tudás megosztás, valamint az innovációs folyamatok elemzése. Továbbá célterület az üzleti és akadémiai szférában elengedhetetlen magasszintű informatikai írástudás összetevői, illetve az egyes szakok által támasztott igényeket kiszolgáló vállalati informatikai megoldások, és azok mezőgazdasági, élelmiszeripari sajátosságai.

A Tanszék együttműködik számos informatikai rendszereket fejlesztő és forgalmazó céggel, melyen keresztül a hazai és a nemzetközi munkaerőpiacon is versenyképesen hasznosítható tudásanyag birtokába juthatnak hallgatóink. A négy modulból álló szaktanácsadási képzésünk során a hallgatók tanúsítványt szerezhetnek, amelyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara egyedül állóan elfogad a Szaktanácsadói Névjegyzékbe kerüléskor.

 

Dr. Szalay Zsigmond Gábor tanszékvezető, egyetemi docens
​​​​​​​MATE Szent István Campus, Gödöllő, Páter Károly u. 1.
​​​​​​​e-mail: Szalay.Zsigmond.Gabor@uni-mate.hu

​​​​​​​