Bemutatkozás

Tudomány RTFSZ Bemutatkozás

Utolsó frissítés: 2023 november 22.


 A MATE Romaügyi és Társadalmi Felzárkóztatási Szakkollégium 2014 decemberében alakult meg Gödöllőn. Kimondottan azzal a céllal jött létre, hogy segítse az Egyetem azon vállalását, amely a társadalmi felzárkózás folyamatát próbálja előmozdítani (különös tekintettel a hazai hátrányos helyzetű közösségekben). A Szakkollégium a hagyományos hallgatói öntevékenységre épülő, alternatív közösségi létforma kereteinek kialakításával működik. Előadás-sorozatok, kutatások, viták, konferenciák, terepi és közösségi programok szervezésével kívánja céljait megvalósítani. Szellemi műhelyként magas színvonalú szakmaiság jellemzi, ezenfelül igyekszik aktívan pályázni és a társadalmi felelősségvállalást erősíteni tagjaiban. Folyamatosan törekszik az együttműködésekre más csoportokkal, szervezetekkel. Többek között, szoros kapcsolatot ápol a MATE-VFGI, Vidék- és Területfejlesztési Tanszékével és a Romaügyi- és Társadalmi Felzárkóztatási Kutatócsoporttal.
A Szakkollégium folytatja eddigi tudományos – közösségi tevékenységét, kiemelten kezeli a szakkollégisták toborzását, szakmai mentorálását és a társadalmi érzékenyítés területét, együttműködik más szervezetekkel, valamint igyekszik fejlődni.  

Társadalmi kérdések? Periféria? Megoldási lehetőségek?
Igen! Kutatás, oktatás, párbeszéd, tevékenység és közösség... mind fontos gondolatok tevékenységünkhöz.

Jelentkezni lehet a Szakkollégium programjain személyesen, vagy pedig a csatlakozási szándék jelzésével az RTFSZ elérhetőségein.  
Gesztorintézet: Vidékfejlesztés és Fenntartható Gazdaság Intézet
Támogató tanár: Dr. Ritter Krisztián egyetemi docens, ritter.krisztian@uni-mate.hu  és
Gubacsi Franciska egyetemi tanársegéd, gubacsi.franciska@uni-mate.hu 
Email: rtfsz2014@gmail.com 
Facebook: https://www.facebook.com/materomaszakkoli 
Instagram: https://www.instagram.com/matertfsz/

Képek és összefoglalók elérhetőek a MATE RTFSZ Facebook és Instagram oldalán, valamint a www.videkfejlesztes.uni-mate.hu oldalon is.