Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2022 május 09.

Fiatal kutatók konferencia a Szent István Campuson

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Fenntartható Fejlesztés és Gazdálkodás Intézetének Tudományos Diákköre és a Vidékfejlesztési Szakkollégium szervezésében 2021. április 20.-án megvalósult a Fiatal kutatók konferencia.

A megnyitót követően Gubacsi Franciska doktorandusz hallgató a „Sokkhatás, újratervezés? - avagy, hogyan hatott a koronavírus miatt kialakult gazdasági - ipari helyzet a szektorális - területi folyamatokra” című, majd Kápolnai Zsombor doktorjelölt a „Helyi termékek online értékesítésének jellemzői Magyarországon” című előadását hallgathatta meg a nagyszámú közönség az online felületen.

Ezt követően Kelemen Réka vidékfejlesztési agrármérnök BSc-s hallgató mutatta be „Udvarhelyszék térségfejlesztése” című előadását, melyet Lőrinc Balázs regionális és környezeti gazdaságtan MSc-s hallgató „Fejlesztési övezetek vizsgálata, kiemelten a Paksi Gazdasági és Fejlesztési Öv” című előadása követett. A konferencia második részében Szabó Balázs turizmus-vendéglátás alapszakos hallgató „A Dunakanyar aktív turizmus vizsgálatának tapasztalatai”, majd Tóth Bence regionális és környezeti gazdaságtan MSc-s hallgató „Megújult családtámogatási rendszer vizsgálata Magyarországon” című előadásával mutatkozott be.

Valamennyi előadás nagy sikert aratott az online térben jelen levő hallgatók és kollégák számára.

A konferencia szervezését az NTP-HHTDK-20-0053 " SZIE GTK Tudományos Diákköri tevékenysége 2020/21. tanévben" projekt támogatta, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Tehetség Program támogat.

Leírás: EEM logo           Leírás: NTP logo ​​​​​​​