Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2022 május 09.

A hungarikumok, mint megtartó értékeink hallgatói konferencia online

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Fenntartható Fejlesztés és Gazdálkodás Intézet Tudományos Diákkörének szervezésében 2021. április 29.-én megvalósult „A hungarikumok, mint megtartó értékeink” című hallgatói konferencia.

A rendezvény megnyitásaként Némediné Dr. Kollár Kitti egyetemi adjunktus asszony rámutatott a hungarikumok fontosságára, területfejlesztő hatásukra és a bennük rejlő gazdasági lehetőségekre.

A megnyitót követően Tóth Borbála „Az Egri bikavér, mint prémiumtermék bemutatása” című, majd Böhm Zsanett „A magyar népmesék szerepe a hagyományőrzésben” című előadását hallgathatta meg a nagyszámú közönség az online térben. Ezt követően Farkas Levente „A Szikvíz, mint hagyományos termék bemutatása”, című előadása, majd Illés Tamás Antal „Puskás Ferenc élete és kiemelkedő sport tevékenységei” című előadása következett. A konferencia további részében a gasztronómiáé volt a szerep. Kókai Máté „A gulyásleves, mint az egyik kiemelkedő gasztrohungarikum” című kutatását ismerhette meg a közönség. Ezt követte Recsi Dániel „Az unicum, mint prémiumtermék bemutatása” című előadása.

Valamennyi előadás nagy sikert aratott az online térben jelen levő hallgatók és kollégák számára.

Némediné Dr. Kollár Kitti megköszönte a vidékfejlesztési agrármérnök alapszakos hallgatóknak a színvonalas előadásokat!

A konferencia szervezését az NTP-HHTDK-20-0053 " SZIE GTK Tudományos Diákköri tevékenysége 2020/21. tanévben" projekt támogatta, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Tehetség Program támogat.

Leírás: EEM logo           Leírás: NTP logo ​​​​​​​