Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2022 május 09.

Hungarikumok, ahogy a hallgatóink látják

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vidékfejlesztés és Fenntartható Gazdaság Intézet Tudományos Diákkörének szervezésében 2021. december 7.-én megvalósult a „Hungarikumok” című hallgatói konferencia, ahol a szlovákiai Komáromban tanuló vidékfejlesztési agrármérnök alapszakos hallgatók mutatták be kutatási eredményeiket.

A rendezvény megnyitóján Dr. Káposzta József egyetemi tanár, a vidékfejlesztési agrármérnöki alapszak szakvezetője rámutatott a hungarikumok és a települési értékek fontosságára. Kihangsúlyozta, hogy nem csak belföldön, a külhoni területeken is nagyon aktuálisak és lényegesek hagyományőrző és területfejlesztő hatásuk miatt. A hungarikumoknak és települési értékeknek elvitathatatlan a gazdaságfejlesztő hatásuk.

A megnyitót követően Biro Krisztina a „Hungarikumok: Agrár- és Élelmiszergazdaság” című előadásával, majd Nagy Nikoletta a „Magyar akác és a Magyar akácméz” című előadásával mutatkozott be. Ezt követően Szolár Ádám a „Hungarikum állatok és őshonos állatok Magyarországon” tématerületet mutatta be, melyet Trunka Tamás „A porcelán” és Kovacsic Csilla a „Matyó és Kalocsai művészet” című előadásai követtek.

Valamennyi előadás nagy sikert aratott az online térben jelen levő hallgatók és kollégák között. Az előadásokat szakmai megbeszélés, a témákról történő értekezés követte.

A konferencia szervezését az NTP-HHTDK-20-0053 " SZIE GTK Tudományos Diákköri tevékenysége 2020/21. tanévben" projekt támogatta, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Tehetség Program támogat.

Leírás: EEM logo           Leírás: NTP logo ​​​​​​​